Одржан годишњи концерт хора "Свети Роман Мелод"

Одржан годишњи концерт хора "Свети Роман Мелод"

“Ништа толико не узвисује душу и ништа јој толико помаже да духовно живи и занемари старање за житејске ствари, као складна мелодија и ритмична божанска химна. Онај који поје чисто, освећује своју душу, и постаје храм Духа Светога.’’

Ово су речи Св. Јована Златоустог на чијој Литургији при храму Св. Тројице у Кичинеру, хор “Свети Роман Мелод” одговара већ једанаест пуних година.

Овогодишњи концерт на нашу радост отворио је и благословио Његово Преосвештенство Епископ Канадски г. Георгије речима поуке упућеној појцима и свим присутним гостима о неизмерном духовном, културном и историјском значају црквеног  хорског појања код Срба, о националној песми утканој у духовно биће нашег народа.

Поред хора домаћина под диригентском палицом г-ђе Биљане Важић и хора подмлатка који води попадија Жељка Јовановић, публици се такође представила фолклорна група Божури из Кичинера, хор Свети Сава из Торонта и хор Свети Никола из Хамилтона.

Сви присутни појци и парохијани помолили су се током сечења колача које је обавио Његово Преосвештенство Епископ Канадски г. Георгије са нашим свештеницима протом Васом Пејовићем и духовником хора о. Миланом Јовановићем.

Тиме је ово вече освећено, а концерт је прерастао у служење Господу.

Извор: Епархија канадска