Одржан хуманитарни концерт «Удахнимо живот Србији»

У препуној сали Коларчеве задужбине, синоћ, 1. априла 2004. године, одржан је традиционални добротворни концерт «Удахнимо живот Србији».

Улазница за овај концерт била је истовремено и прилог за добротворну акцију набавке инкубатора за породилишта у Србији. Присутнима се обратио Његова Светост Патријарх Српски Господин Павле који је говорио о смислу жртве и давања «Благословеније је давати него примати». Потом је Епископ бачки господин Иринеј, председник Организационог одбора, иначе од Светог Архијерејског Синода задужен за ову акцију, поднео извештај о набавци инкубатора. Епископ Иринеј је истакао да је ове године било највише прилога, а највећи појединачни дародавац је Фонд принцезе Катарине Карађорђевић. Концерту је присуствовао и министар здравља у Влади Републике Србије, Томица Милосављевић.

У уметничком делу програма су учествовали : Хор при саборном храму Светог Георгија из Новог Сада, глумац Иван Бекјарев, виолиниста Јован Колунџија, Јадранка Јовановић, Оливер Њего, Снежана Берић, Весна Опсеница, Љуба Димитријевић и Данка Стојисављевић, а цео концерт је водио Никола Рацков.