Одржан јубиларни Рмањски сабор

Одржан јубиларни Рмањски сабор
Одржан јубиларни Рмањски сабор
Одржан јубиларни Рмањски сабор
Одржан јубиларни Рмањски сабор

Поводом 20 година од повратка монаштва и обнове манастира Рмња, у суботу, 28. априла 2018. године, у манастиру Светог Николаја Мирликијског Чудотворца у Рмњу одржан је велики Благовештенски сабор.

Евхаристијско сабрање предводио је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим уз саслужење Преосвећених Епископа далматинског г. Никодима и домаћина бихаћко-петровачког г. Сергија. Саслуживало је свештенство и монаштво Епархије бихаћко-петровачке и других братских епархија, у присуству многобројног верујућег народа.

Након читања светог Јеванђеља присутнима се обратио епископ Никодим који је поручио: -Ова светиња васкрсава данас и ми славимо пуних двадесет година од периода када су три монаха ступила у ова света здања и започела њену обнову, како материјалну тако понајвише духовну.

Владика Сергије је захвалио гостима који су и поред мноштва обавеза пронашли времена да дођу и присуствују овогодишњем саборском окупљању у манастиру Рмњу и увеличају веома важан догађај за Епархију бихаћко-петровачку. Владика је такође позвао на будност све верне, пренео им позив светих предака и мученика: -Позивам наш богољубиви народ да остане на својим огњиштима јер је ова земља мученичка и света.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка