Центар за пројекте Архиепископије београдско-карловачке

Први састанак „Добротољубља“ - Центра за пројекте Архиепископије београдско-карловачке у области културе, просвете, заштите животне средине и хуманитарних делатности, одржан је 9. новембра 2017. године у Патријаршији српској у Београду.

Састанку су присуствовали чланови Управног одбора: Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј - председник Управног одбора Центра, директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама др Милета Радојевић - потпредседник Центра за пројекте, као и чланови Одбора: др Дејан Масликовић - помоћник министра за културу Републике Србије, протођакон др Дамјан Божић - главни уредник новина Српске Патријаршије „Православље“, г. Гаврило Грбан из Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама, г. Владимир Јелић - управник Патријаршијског двора, г. Драган Тадић - секретар Центра за пројекте. Члан Oдбора је и гђа Сања Лубардић, новинар.

Мисија „Добротољубља“ је прeдстављање Православља и српске духовности и културе кроз бројне пројекте којима ће се конкурисати код међународних и фондова Републике Србије, организација и институција.

Извор: Радио Слово љубве