Одржана седница ЕУО Епархије крушевачке

Одржана седница ЕУО Епархије крушевачке
Одржана седница ЕУО Епархије крушевачке
Одржана седница ЕУО Епархије крушевачке
Одржана седница ЕУО Епархије крушевачке

Дана 22. фебруара 2016. године, у Епископском двору у Крушевцу одржана је седница Епархијског управног одбора Епархије крушевачке.

Седницом је председавао Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид, а извештаје о материјално-финансијском пословању Епархије крушевачке изнели су секретар Епархије протојереј-ставрофор Драги Вешковац, благајник ЕУО јереј Александар Николић, повереник за шуме г. Миљко Ђаловић, дипл.инж.шумарства, и службеник Централног магацина г. Љубодраг Бутковић.

Извештаје о пословању, као и предлог буџета за нову 2016. годину, са стављањем акцента на економично пословање и штедњу у наредној години, прихватили су чланови Епархијског управног одбора, међу којима су били архијерејски намесници темнићки протојереј-ставрофор Ђорђе Марјановић, крушевачки (заменик) протојереј-ставрофор Љубиша Милошевић, трстенички протојереј-Марјан Вујовић, жупски протојереј Вукман Петровић, ћићевачки протојереј Владица Столић, протосинђел Лука Милошевић из монашког реда, као и председник Општине Варварин г. Зоран Миленковић и председник Општине Ражањ г. Добрица Стојковић.

Седница Епархијског управног одбора завршена је благодарењем Богу за успешну годину која је за нама, али и са молитвеним жељама да наредна буде још плодоноснија и успешнија.

Дана 23. фебруара 2016. године, након вечерњег богослужења и призива Светога Духа у Саборном храму Светог Ђорђа у Крушевцу, започела је са радом седница Епархијског савета Епархије крушевачке. Седицом је председавао Председник Епархијског савета Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид.
Поред извештаја који су се чули претходног дана, на седници Епархијског управног одбора, о материјално-финансијском пословању, изнети су извештаји протојереја Александра Ерића о раду Црквеног суда, као и г. Срђана Радивојевића о раду Просветног одбора.

Поред чланова Епархијског управног одбора, седници Епархијског савета присуствовали су и председник Општине Трстеник г. Мирослав Алексић, као и саветници из реда верног народа свих архијерејских намесништава Епархије крушевачке. Након двочасовног заседања, седница Епархијског савета окончана је трпезом љубави и заједничким фотографисањем.

извештај доставља секретар ЕУО-а
презвитер Александар Николић

Извор: Епархија крушевачка