Oфицири 4. пјешадијске бригаде из Чапљине посетили херцеговачке светиње

ПешадијаУ понедељак, 13. октобра 2008. године, група официра Четврте пјешадијске бригаде из Чапљине, на челу са својим командантом Г. Ивицом Јеркићем, а предвођени бригадним свештеником јеромонахом мр Лазарем Лазаревићем, посетили су православне светиње Источне Херцеговине. Будући да је команда бригаде мешовитог верског и националног састава, обилазак светиња имао је за циљ упознавање богате ризнице православног црквеног и културно историјског блага Епархије захумско-херцеговачке.

Високи војне старешине посетили су овом приликом Манастир Успења Пресвете Богородице у Тврдошу, где су се упознали са богатом историјом манастира али и са чувеном тврдошком винаријом и винским подрумима, пробајући најбоље сорте вина.

Затим су посетили комплекс Херцеговачке Грачанице и музеј икона епархије где је, у име Његовог Преосвештенства Епископа Захумско- херцеговачког Г. Григорија, госте поздравио презвитер Стеван Ковачевић. Срдачан дочек и пријем приређен је и у манастиру Светих Петра и Павла крај Требиња, као и у манастиру Добрићево надомак Билеће. На завршетку пута у билећкој касарни приређен је ручак.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка