Омладинска смотра беседништва

Драги омладинци, Оделење за омладину Епархије новограчаничко-средњезападноамеричкe жели да Вас подсети на нашу годишњу Смотру беседништва и замоли да информацију пренесете пријатељима из Ваше цркве који би могли бити заинтересовани. Смотра ће се одржати, ако Бог да, у манастиру Нова Грачаница, током годишњег Епархијског сабора, 19. априла поподне/увече и 20. априла ујутро/око подне.

Есеји не треба да буду дужи од 5 страница са дуплим размаком међу редовима или 10 минута говора, и треба их послати до 8. априла на следећу е-маил адресу: fr.dragan@st-nicholas-indy.org Три рада биће одабрана и њихови аутори позвани да их изговоре током Сабора.

Све троје биће награђени. Све три награде посвећене су успомени на највећег српског беседника и једног од апостола Америке, Св. Владику Николаја Велимировића, од многих званог Нови Златоуст, по Св. Јовану Златоустом, великом светом оцу из 4. и 5. века и највећем беседнику Православне Цркве: 1) Св. Николај Нови Златоуст – Првог реда, уз новчани дар од $400; 2) Св. Николај Нови Златоуст – Другог реда, уз новчани дар од $200; и 3) Св. Николај Нови Златоуст – Трећег реда, уз новчани дар од $100.

У припреми есеја, молимо да се користите приложеним Упутством

Ваши у Христу,

Епархијско Оделење за омладину

Извор: Епархија новограчаничко-средњезападноамеричка