Опело монахињи Олимпијади служио епископ Арсеније

Монахиња Олимпијада (у свету Милица Марјановић) рођена је 1923. године у Рековцу код Крагујевца. У Свето-Ваведењски манастир ступила је 1952. године у време игуманије Ангелине Грачове. Замонашена је 1953. године са још две сестре: Агнијом (потоњом игуманијом) и Евлампијом. Постриг је извршио епископ Доситеј Стојковић (викар патријарха Викентија).

Главно послушање мати Олимпијаде било је у олтару. Волела је молитву, самоћу и тиховање. Живела је скромно, повучено и тихо. У јануару 2003. године патријарх Павле ју је постригао у малу схиму. Мати Олимпијада је била увек физички крепка и бистрог ума. Често се и ноћу дуго молила. Последња два месеца провела је у постељи због болести и преселила се у вечност 30. јануара пред поноћ.

Заупокојену Литургију и опело монахињи Олимпијади служио је Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, уз саслужење протојереја Милована Глоговца, Милосава Радојевића, Драгомира Санда, Димитриоса Касаписа, архимандрита Илариона Ђурице, ђакона Ненада Михајловића и Немање Ристића. За певницом су певали студенти и богослови из Београда. Храм је био пун верника и пријатеља сестринства и монахиње Олимпијаде.

Извор: Манастир Ваведење