Опрости нам дугове наше...

Опрости нам дугове наше...
Опрости нам дугове наше...
Опрости нам дугове наше...
Опрости нам дугове наше...

Свештенство сиднејског намесништва наставило је са духовним предавањима за одрасле. У недељу, 27. јула 2014, у сиднејској Лазарици вечерње су служили протојереј-ставрофор Миодраг Перић, локални парох и протођакон Кристофер Хендерсон из парохије Светог Архангела Михаила у Хомбушу. Вечерње је служено на енглеском језику на коме је и отац Миодраг одржао предавање.

Раније је најављено да ће се предавања држати два пута месечно, једном на српском и једном на енглеском језику, и то се овога пута показало као успешна стратегија јер се видело да је заинтересованост за предавања на енглеском једнака као и за предавања на српском. Поред српске омладине и одраслих који разумеју и српски и енглески, међу слушаоцима је било и оних чији српски није довољно добар да би пратили предавања или беседе али и православних који долазе из других јурисдикција (антиохијске, руске, грчке,...) и оних који долазе из других крајева света попут Либана, Филипина, Енглеске, и наравно Аустралије.

Отац Миодраг говорио је не само о неопходности праштања и љубави хришћана за своје непријатеље, коју сви ми потврђујемо и кроз молитву Оче наш, већ и о начину хришћанског живота који се обликује кроз однос праштања и љубави према ближњем али и према непријатељима. Након четрдесетоминутног излагања оца Миодрага, које је снимљено и које објављује Интернет сајт Митрополије аустралијско-новозеландске, уследио је и једночасовни разговор верника и присутних свештеника слушалаца како са предавачем тако и са Преосвештеним Епископом Иринејем који се у овом делу вечери укључио са врло значајним запажањима, илустративним примерима и разјашњењима.

Владика Иринеј је на крају вечери захвалио свима који су дошли и нарочито сиднејским свештеницима који су препознали и осетили жељу верника да се ове духовне вечери наставе и после часног поста и потрудили се да их организују. Велика захвалност упућена је и Колу српских сестара које је и ове вечери као и увек припремило храну и пиће за присутне и постарало се да сви буду угошћени онако како доликује српском и хришћанском дому.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска