Општинско такмичење из Православне вјеронауке у Пилици

Општинско такмичење из Православне вјеронауке у Пилици
Општинско такмичење из Православне вјеронауке у Пилици
Општинско такмичење из Православне вјеронауке у Пилици
Општинско такмичење из Православне вјеронауке у Пилици

У суботу, 20. фебруара 2016. године, О.Ш. ,,Никола Тесла" из Пилице била је домаћин општинског такмичења из Православне вјеронауке за ученике 6. разреда основне школе. Домаћинство дошло је као награда за досадашње успјехе ученика ове школе из поменутог предмета на свим нивоима такмичења (подсјетићемо само на ученице 5. и 6. разреда Ану Бојић и Данијелу Манојловић који су оствариле велике успјехе на Републичким и Епархијским такмичењима).

На овогодишњем такмичењу учешће је узело 8 ученика: по два најбоља ученика  из Зворника и Челопека, као и најбољи ученици, тј. побједници школских такмичења из Дрињаче, Козлука, Роћевића и Пилице. Сви ученици су показали пристојно знање, што нас радује, но, да буду најбољи међу најбољим потрудили су се ученици Основних школа из Челопека, Пилице и Зворника. Њихова имена заслужују да их поменемо:

  • прво мјесто, најбољи поклони и пласман на епархијско такмичење из Православне вјеронауке у Пелагићево остварили су учени О.Ш. ,,Свети Сава" уз Зворника Тадија Матић, са освојених 86 бодова (вјероучитељ Давор Арнаут),
  • друго мјесто уз пригодне поклоне и диплому припало је ученици О.Ш. ,,Никола Тесла" из Пилице, Миљани Станимировић (вјероучитељ Дарко Перић, протонамјесник), са освојених 80 бодова (тиме је ,,освјетлан образ" школе као домаћина),
  • треће мјесто уз пригодне поклоне и диплому припало је ученици О.Ш. ,,Десанка Максимовић" Јовани Делић, са освојених 78 бодова (вјероучитељ Никола Марковић).

Наравно, и осталим учесницима су уручене утјешне награде као успомена на ово такмичење и успјех који су остварили, јер сви су они, заиста, побједници. Након такмичења за ученике и вјероучитење је припремљен ручак за тјелесно окријепљење.

Морамо рећи да нам је срце пуно што смо заједно и домаћински, парохија и школа у Пилици, организовали овај догађај, и што ћемо заједно са овим малим ,,побједницима" понијети и сачувати лијепе успомене на овај дан, и потрудити се да чим прије то буде могуће добијемо прилику да поново будемо домаћини неког од такмичења из Православне вјеронауке.

протонамјесник Дарко Перић

Извор: Епархија зворничко.тузланска