Општина Кључ се интересује за обнову храма

Дана 28. јануара 2009. godine у Кабинету Начелника Општине Кључ састали су се Господин Осман Ћехајић, Начелник Општине Кључ и администратор парохије кључке протосинђел Варнава Дамјановић. До овог сусрета дошло је на иницијативу Господина Начелника а сусрет се догодио на обострано задовољство.

Приликом сусрета обе стране су изразиле неопходност обнове кључког храма Вазнесења Господњег, у чију корист је Општина Кључ крајем 2008.г. дала свој новчани допринос.

Овај и остали пројекти Српске Православне Цркве који се у будуће буду реализовали на подручју Општине Кључ имаће своје мјесто и наићи ће на подршку општинске администрације истакао је Господин Ћехајић.

Протосинђел Варнава је упознао Начелника и са условима у којим живе Срби повратници на подручју Општине Кључ у селима Саница, Копјеница и Руденице као и у самом граду Кључу.

Већина од ових повратничких породица живи без најосновнијих услова за нормалан живот. Неки од њих живе већ пуних десет година без електричне енергије иако на само двије стотине метара удаљености домаћинства нормално функционишу са свим могућим погодностима цивилизације.

Начелник Ћехајић је дао обећање да ће у најскорије вријеме ова питања бити ријешена у корист повратника.

Господин Ћехајић је у пратњи протосинђела Варнаве обишао кључки храм чија се обнова наставља чим то временске прилике дозволе.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка