Оскрнављена црква у Стубици

Оскрнављена црква у Стубици

Група следбеника Мираша Дедеића оскрнавила је јуче ујутро цркву Св. Јована Крститеља у Стубици надомак Никшића. С обзиром на то да је црква била закључана, они су браву на вратима храма напунили силиконом како би спријечили вјернике да улазе у вјерски објекат. Како је „Дану“ казао протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, шеф кабинета митрополита Амфилохија, на правном савјету Митрополије црногорско-приморске размотриће правне радње и покренути одговорност против оних који су покушали да провале у храм и залили браву.

У саопштењу за јавност се паводи да се група атеиста без најаве усудила да дође на свето мјесто, пред храм Св. Јована у Стубици и тако yзнемири светињу и вјернике тога краја.

- У најподлијем и најподмуклијем маниру, група атеиста поријеклом из Стубице потпомогнута атеистима из цијеле Црне Горе, а зачињена распопом и непопима зауствљена је самим Св. Јованом и светиња је остала чиста. Не могавши ући у светињу, јер нијесу имали кључ, одлучили су да браву напуне силиконом и тако спријече вјернике да улазе у њу. Оне које су одлучили да остану до краја атеисти, а цијенимо да имају право, умољавамо да буду доследни и не мијешају се у црквена питања. Лажне вјернике позивамо да се покају, не ми, него Св. Јован ријечима: „Покајте се јер се приближило Царство небеско!“ За све људе добре воље као и до сада врата ове светиње су широм отворена. Црква је увијек позивала, па то и овом приликом чинимо, на мир, љубав и заједништво – наводи се у саопштењу Парохије подострошко-стубичке Митрополије црногорско-приморске.

Извор: Дневне новине ДАН, Митрополија црногорско-приморска