Основан Центaр за руске студије ФПН

Центaр за руске студије званично је конституисан на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Центар треба да представља простор за упознавање са Русијом, да садржи информативни и научноистраживачки центар, електронску и класичну библиотеку. Декан ФПН-а проф. др Симић изјавио је тим поводом: -Нисмо се озбиљније бавили Руском Федерацијом на Факултету и ту празнину ћемо сада испунити. Важно је научноистраживачки приступити политичким структурама које утичу на свет у коме живимо.

Он је нагласио да су подстрек за оснивање Центра добри односи између Србије и Русије: -Ми такође чинимо напоре да вратимо руски језик у научне кругове. Такође је додао да ФПН у потпуности подржава пројекат којим ћемо сазнати више о руској култури, политици и привреди.

Члан Почасног савета гђа Јелена Стадниченко представила је програм и циљеве Центра за руске студије, истакавши да Центар треба да представља велики простор за упознавање са Русијом. -Желимо да садржи информативни и научноистраживачки центар, електронску и класичну библиотеку, професорску и студентску размену, јавне дебате и округле столове, саопштила је Ј. Стадниченко и додала да је предност Центра то што је део државног факултета, те стога има одличну перспективу.

Конститутивној седници присуствовали су будући руководилац Центра проф. др Синиша Атлагић, декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић и продекан проф. др Дарко Надић, као и остали чланови Управног одбора и Почасног савета Центра.

Извор: РТС