Основан добротворни фонд Kosovo Relief Fund

Деци Косова и Метохије Манастир Нова Грачаница прикупља помоћ за српску децу на Косову. У ту сврху основан је посебан добротворни фонд "Kosovo Relief Fund" у који се прикупљају сви прилози. Циљ је да се до Савиндана, 27. јануара 2008. године, прикупи што више прилога од људи добре воље из Америке и Канаде, како бисмо помогли српској дечици на Косову да прегурају зиму. Сву прикупљену помоћ Манастир Нова Грачаница ће преко Епархије рашко-призренске да подели најугроженијој деци. Извештаји о прикупљању помоћи и слању на Косово биће редовно ажурирани, а имена свих приложника биће објављена на сајту Митрополије новограчаничке - www.newgracanica.com , осим оних који буду тражили да остану анонимни. Сви приложници из Америке добиће признаницу за порез.

Зашто је покренут Kosovo Relief Fund

Сви смо чули за ове страшне ствари. Око 100,000 Срба на Косову живи у крајњој немаштини, оскудици и несигурности. У српским енклавама је посебно тешко. Деца немају ни најелементарније услове за нормалан живот. Код куће и у школи немају струје и грејања. Немају довољно топле одеће. Храна је оскудна. Немају играчака. И што је најгоре - живот им је у опасности. У школу иду у пратњи НАТО војника и живе ограђени жицом.

Позив и апел за прилоге

Драга браћо и сестре,

наша морална и људска дужност је да помогнемо овој сиротој и несрећној српској деци са Косова и Метохије, онолико и онако како можемо. Зато молимо и апелујемо на свакога Србина и Српкињу у Америци и Канади у име Господа нашега Исуса Христа и у име Светог Саве, Светог кнеза Лазара и Светих предака наших одазовите се и дајте свој скромни прилог за сироту дечицу са Косова.

Како ми чинили, тако нам Бог помогао!

Ваше чекове можете послати на адресу:

New Gracanica Monastery
Kosovo Relief Fund
P. O. Box 371
Grayslake, IL 60030

Извор: Митрополија новограчаничка