Освећене просторије нове Епископије у Босанском Петровцу

Од 2002. године када се Епископ Хризостом вратио у своје сједиште (без сједишта) у Босанска Петровац траје његова борба да се у сједишту Епархије створе преоба оптимални услови за живот и рад Епархије. Прво, те данас већ далеке 2002. године Владика се уселио у девастирану кућу породице пок. свештеника Симе Љубоја, коју је само прије два-три мјесеца купио.

Након тока почела је његова и његових сарадника тешка и мукотрпна борба за опстанак у Петровцу, уз сталне опструкције локалне власти, провале и крађе, те атаке на сам живот епископа. И тако из године у годину ево све до краја 2009.године траје градња и реновирање старих и дотрајалих објеката, те њихова надградња. Крајем, дакле, 2009.године можемо са олакшањем рећи да су новим административним епархијским центром створени, објективно, добри и квалитетни услови за живот и рад Епархије.

У Понедјељак, 14. децембра 2009. године освећене су нове просторије Епископије, односно админстративни центар Епископије, у склопу којег је уклопљена и гостопримница. Освећење новог епархијског здања обавио је нови парох прве парохије петровачке јереј Бојан Митрић.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка