Освећење крстова храма на Млађевцу и прослава храмовне славе

Владика зворничко-тузлански Господин Василије освештао је 15. августа 2009. године крстове храма посвећеног Преносу моштију светог првомученика и архиђакона Стефана на Млађевцу код Зворника.

Преосвећеном Владики саслуживали су протојереј-ставрофор Драган Тодоровић , протојереј Љубиша Вујичић и протођакон Жарко Мијатовић.

„Лијепо је данас бити са вама, браћо и сестре, на овоме узвишењу. Подигнут је овај храм попут сјеница на гори Тавор а ми попут апостола вапимо Господу да нам је лијепо овдје бити. Молимо Господа да нас ослободи видљивих и невидљивих непријатеља а Свеблаги Господ ће то учинити само ако будемо ишли трновитим али спасоносним путем Његовим. Српска Православна Црква никада није истицала овај свијетао примјер измјештања цркве са Дивича на ово мјесто. Нисмо овај примјер истицали али ћемо свакако преко Међурелигијског затражити да се достави списак мјеста на којима су, на земљишту српског православног народа, подигнуте богомоље других вјероисповијести а да су потом измјештене? Ми знамо која су та мјеста али нека они, који би прво требали брвно из свога ока да изваде па онда трун из ока брата свога, који су подигли те богомоље доставе јавности на увид да се зна", истакао је Владика Василије и додао:"Кајемо се и молимо за опроштај ако смо било коме сузу натјерали на очи због нашега неразумјевања али тражимо да и други гледају и схватају живот на овај начин. Хвала свима који су на миран и достојанствен начин допринели да се ријеши измјештање цркве са Дивича. Хвала Грађевинском одбору, мјесним свештеницима и вама браћо и сестре на свему. Нека вам у домовима буде весеља и радости а права радост је тамо гдје се дјеца рађају. Нека вам је срећан и Богом благословен овај радосни дан". 

Потом је услиједила свечана литија и ломљење славског колача чиме је обиљежена храмовна слава.

Извор: Епархија зворничко-тузланска