Освећење просторија и припреме за почетак рада Радија ''Искон''

ИсконНа дан Преподобне мати Параскеве, 27. октобра 2008. године, Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије, извршио је освећење просторија Радија ''Искон'' и тиме благословио припреме за почетак рада радија Православне Епархије врањске.

Радио ''Искон'' је једна од десет локалних радио станица Српске православне цркве у Републици Србији које раде у складу са прописима Републике Србије у радио-дифузној области. Благодарећи посебном залагању Епископа врањског Пахомија и материјалној помоћи црквених општина и управа манастира Епархије врањске, створени су материјални услови за почетак рада Радио станице ''Искон''. Организацију и припреме за почетак рада извршио је главни и одговорни уредник Радио станице ''Искон'' протонамесник Ивица Јањић.

Вечарашњој свечаности присуствовао је велики број угледних званица из целе епархије врањске, а посебно града Врања који су имали прилику да се лично увере у техничку и кадровску опремљеност Радио станице ''Искон''. Посебан део програма био је посвећен упознавању гостију са програмском шемом и припремама за почетак рада Радио станице ''Искон''. Званичан почетак рада Радио станице ''Искон'' биће накнадно објављен по добијању дозволе за рад од РАТЕЛ-а.

Вечерашња свечаност је завршена трпезом љубави - послужењем у просторијама Радија ''Искон'' и порти Саборног храма Свете Тројице у Врању.

Извор: Епархија врањска