Освештани темељи цркве у Новом Селу

Владика зворничко-тузлански Господин Василије освештао је јуче темеље цркве светог Василија Острошког у Новом Селу. Преосвећеном Владики саслуживали су протојереји Илија Филиповић и Зоран Илић и протођакон Жарко Мијатовић.

Кумови темеља били су Перица и Анкица Дујковић из Гребница. Епископском граматом признања одликован је Грађевински одбор.

Владика Василије захвалио се многобројном вјерном народу на помоћи око изградње овога храма и поручио им да је Христос Господ наша једина свјетлост у овоме свијету.
„Ево духовне радости, ево још једнога извора свјетлости Божанске науке на простору дивне питоме Посавине. Ево нас у радости Господњој окпуљени једни са другима и у различитости овоземаљској али сви са истим мислима да једним срцем и једном душом заједнички славимо Господа. Зато нека је слава милости Господњој која нас је окупила и која је помогла да у свијест народну уђе истина да без вјере, без Имена Божијега ни преко прага не можемо учинити ништа добро. Бог је свјетлост нашега живота која нам освјетљава пут којим треба да идемо. Зато треба да тежимо за оним што је Христос Господ рекао за себе:"Ја сам Пут, Истина и Живот, ко иде за Мном никада неће по тами ходити", истакао је Владика Василије и додао:" У свим невољама животним будимо сигурни да човјек има слаб ослонац у човјеку јер како каже велики Његош:"Човјек је сламка међу вихорима". Стуб, тврђава и јак ослонац једино је Бог који невидљиво обитава међу нама".

Извор: Епархија зворничко-тузланска