Освештани темељи цркве у Узвинској

црква Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Г. Василије освештао је у 10. августа темеље нове цркве као и привремену цркву (брвнару) посвећену Светом Сисоју у месту Узвинска код Теслића.

" Радујте се Срби! Радујте се вјерни народе јер добро дјело започесте и уз Божију помоћ ћете га и завршити али не заборавите да се не прави овај Дом Божији да би био празан него да се у њему окупљате око светога причешћа. Окупљајући се око причешћа окупљате се око самога Христа а Њему на дар доносите добра дјела сваке Литургије. Причешћујте се припремајући се унапријед достојно постом и молитвим и светом тајном исповјести. Тада ће овај храм бити потпун и његово назначење ће бити потпуно", истакао је Владика Василије.

Кум темеља био је др Бошко Ђурић из Младиковине. Кум цркве брвнаре Младен Хаџи-Стевић из Младиковине.

Владика Василије одликовао је мјесног свештеника из Очауша Илију Дујковића чином протојереја а епископском граматом признања одликовао је Брану Ђурића из Теслића- дародавца земљишта, Душана Савића из Младиковина- дародавца земљишта, Душомира Тодића- дародавца звона, Бранка Китића из Угодновића, Милорада Ђурђевића из Угодновића и Недељка Ђурђевића из Угодновића.

Извор: Епархија зворничко-тузланска