Освештани темељи новог парохијског дома у Сомбору

Владика ПорфиријеНа Духовски уторак, 17. јуна 2008. године, у порти храма Рођења Светог Јована Претече у Сомбору, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, Његово Преосвештенство Епископ јегарски Господин др Порфирије освештао је темеље новог парохијског дома.

У овом догађају молитвено је учествовао велики број верних, којима се својом беседом обратио владика Порфирије, и у којој је, између осталог, рекао: „Нека би Господ дао да почетак изградње овог дома што пре види свој крај, а да, такође, градећи у цркви себе градимо и подсећамо себе на то да само онда када изграђујемо у себи своје биће као храм Божји, дом Духа Светога, ми заправо остварујемо своје назначење и свој циљ овде на земљи - да, живећи кроз цркву и у цркви, усходимо са земље на Небо. У томе је крајње назначење свакога од нас: да почевши овде стварањем, наставимо да славимо Њега Јединога Бога у Тројици, Оца, Сина и Светога Духа, Коме нека је слава у векове векова. "

Поред крстионице са салом, у будућем парохијском дому, чију градњу је знатно потпомогла Скупштина Општина Сомбор, налазиће се и станови за свештеника и црквењака.

Презвитер Срђан Нешић

Извор: Епархија бачка