Освештани темељи парохијског дома у Александровцу, Епархија браничевска

Данас, када Српске Православна Црква слави Светог Милутина, а по изузетно лепом времену за ово доба године, Епископ браничевски Г. Игнатије је са свештенством Епархије браничевске, освештао темеље парохијског дома у Александровцу. Отац Бобан Ристић, парох александровачки је био љубазан домаћин, па је приредио заједнички ручак за све присутне мештане, а било је гостију из Београда и Сремске Митровице.

Старањем овог вредног јереја, у Александровцу функционише хор чији су чланови претежно деца, полазници веронауке. Поред тога, о. Бобан се труди у организовању црквеног живота, а за веома кратко време успео је да реновира свештенички стан у близини Цркве. Сада је поставио темеље парохијског дома, где се нада да окупља верни народ овога села на агапе које по древном хришћанском обичају, јесу наставак свете Литургије.

У поздравној беседи грађанима Александровца, Епископ је истакао потребу изградње једног таквог објекта, и пожелео да се објекат стави у функцију у што краћем року. Епископ Игнатије је нагласио да парохијски дом неће користити само верници који долазе на Литургију, већ је он отворен и за друге активности, и може се користити за разне културне и остале јавне манифестације.

јереј Жељко Ђурић