Ниче нови конак у манастиру Ћелије

Ниче нови конак у манастиру Ћелије
Ниче нови конак у манастиру Ћелије
Ниче нови конак у манастиру Ћелије
Ниче нови конак у манастиру Ћелије

Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин освештао је 22. октобра 2016. године, на дан Светог Стефана Српског, уз учешће свештенства, монахиња свете ћелијске обитељи и присуство верника и пријатеља манастира, темеље новог манастирског конака. Поводом три године од смрти архимандрита Арсенија епископ Милутин је служио парастос у цркви манастира Ћелије.

Од преноса моштију Светог Јустина, манастир Ћелије постаје место духовног сабрања све већег броја верника. Из тог разлога указала се потреба за проширењем и изградњом новог конака који ће бити спреман да прими нове подвижнике, монахиње и верни народ који жели да се крај светих моштију аве Јустина подвизава и спасава своју душу. Заступништво и духовна помоћ и снага коју даје Свети Јустин Ћелијски, учинили су да сестре овог манастира својим великим трудом, а посебно залагањем игуманије Гликерије, започну ово дело вредно пажње и захвалности.

Изградња је почела пре нешто више од месец дана. Од данас, да то не би била и остала само обична грађевина и зидови који буду и прођу, нови конак је кропљењем освећеном водом и молитвом, од темеља започео и духовно да се изграђује, како би се гости и домаћини који бораве у њему, крепили и духовно уздизали до највиших висина у Царству Господа нашега Исуса Христа.

Извор: Епархија ваљевска