Отворенe изложбе поводом Дана Града Врања

 Отворенe изложбе поводом Дана Града Врања
 Отворенe изложбе поводом Дана Града Врања
 Отворенe изложбе поводом Дана Града Врања
 Отворенe изложбе поводом Дана Града Врања

У оквиру обележавања Дана ослобођења Града Врања од Турака у Дому војске у Врању 30. јануара 2017. године отворена је изложба под називом „Војвода Петар Бојовић - знамења славе и части“, којој је поред бројних званица присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије.

Изложба, која ће бити отврорена за посетиоце до 9. фебруара 2017. године, броји 25 домаћих и 16 страних одличја војводе Бојовића, који се недавно предати српском народу у аманет, а Председнику Републике Србије на трајно чување. На отварању изложбе говорили су пуковник Стевица С. Карапанџин, директор Медија центра „Одбрана“, г. Радивоје Бојовић, аутор поставке, и г. Ненад Нерић, државни секретар у Министарству одбране.

У културно-уметничком делу програма наступили су глумац врањског позоришта Драган Станковић, хор Гимназије „Бора Станковић“ из Врања и виолинисткиња Марта Костић, а поставку је тумачила Јелена Кнежевић, Начелница Галерије Дома војске у Београду. Након Дома војске, Епископ Пахомије присуствовао је изложби архивских докумената „Начелство округа врањског“, ауторки Бранке Јаначковић, Драгане Станисављевић и Славице Димитријевић и предавању историчара Дејана Антића „Врање и борба за ослобођење јужних српских крајева од Турака“, који су одржани у Галерији Народног музеја у Врању, а у организацији Историјског архива „31. јануар“ из Врања.

У преподневним часовима, у Епископском двору у Врању, епископ Пахомије примио је пуковника Стевицу С. Карапанџина, директора Медија центра „Одбрана“ у пратњи војног свештеника при 4. бригади Копнене војске Гарнизона у Врању јереја Ведрана Костића.

Извор: Епархија врањска