Папа Фрања примио високу делегацију Фондације „Про Ориенте“

Папа Фрања топло je поздравио 18. априла 2018. године делегацију аустријске црквене фондације Про Ориенте, коју му је представио кардинал Кристоф Шенборн. Бечки надбискуп је председник кустодије "Про Ориенте". У делегацији су били одлазећи председник Фондације Јохан Марте, његов наследник амбасадор Алфонс М. Клос, референт за финансије Гордиан Гуденус, генерална секретарица Регина Августин, опат Михаел Прохаска (Гера), саветник Фондације Јохан Елдеман (Падерборн) и митрополит Мор Теофилозе Куриакозе.

Делегација је водила „интензивне и колегијалне“ разговоре са кардиналом Куртом Кохом, председник Понтификалног савета за унапређење хришћанског јединства, и кардиналом Леонардом Сандријем, префектом ватиканске Конгрегације за Источне Цркве. На састанку са кардиналом Кохом углавном је била реч о дијалогу између Католичке Цркве и Православних и оријенталних православних Цркава.

Што се тиче католичко-православног дијалога, посебно интересовање је изражено за састанак регионалних комисија за дијалог из европског и северноамеричкоог региона. Оне ће се састати идуће недеље на Православној академији у Колимбарију на Криту.

Извор: Катпрес (с немачког Инфо служба СПЦ)