Папа: Што би се догодило када бисмо се према Библији односили као према свом мобилном телефону?

-Што би се догодило када бисмо се према Библији односили као према свом мобилном телефону? - упитао је папа Фрања током подневне беседе 5. марта 2017. године на Тргу Светог Петра, преноси Радио Ватикан. Папа се осврнуо на одломак Јеванђења по Матеју у ком посматрамо Исуса који проводи четрдесет дана у пустињи и којег куша ђавао. Папа је подсетио како се све то одвија после Исусова крштења на реци Јордану, а пре почетка јавног деловања. На Јордану је Дух Божји сишао на Њега, а Отац Небески га је прозвао „Сином својим љубљеним". Исус је сада спреман за почетак свог послања и одмах се суочава са својим непријатељем - Сотоном.

Папа се осврнуо се на кушања којима Сотона Исуса жели одвратити од пута послушности и понизности. Ђаво зна да ће зло бити поражено па Исусу предлаже лажну пречицу до успеха и славе. Но Исус одбија све отровне стреле Злога штитом Божје Речи која изражава Очеву вољу. И тако је Син, пун снаге Духа Светога, изашао из пустиње као победник.

-За време четрдесет дана поста као хршћани смо позвани следити Исусове стопе и помоћу снаге Божје Речи водити духовну битку против зла, рекао је Папа који је истакао да је за то потребно упознати Библију: треба је читати, разматрати, усвојити. Библија садржи Божју Реч која је увек актуелна и делотворна. Папа Фрања се присетио како је неко једном рекао: -Што би се догодило када бисмо се према Библији односили као према свом мобилном телефону? Када бисмо је увек носили са собом? Ако бисмо се враћали натраг по њу када бисмо је заборавили? Када бисмо је отварали више пута дневно? Када бисмо Божје поруке у Библији читали као што читамо поруке на телефону…

-Када бисмо Божју Реч увијек имали у срцу, никаква нас напаст не би могла удаљити од Бога и никаква нас препрека не би могла одвратити од пута добра; знали бисмо надвладати свакодневна шапутања зла које је у нама и изван нас; били бисмо способнији живети васкрсли живот по Духу, прихваћајући и љубећи своју браћу, посебно оне најрањивије и најпотребитије, па чак и наше непријатеље, рекао је на крају папа Фрања.

Извор: ИКА