Папа у посети Мозамбику

Папа је стигао у Мозамбик у среду 4. септембра 2019. године. На аеродрому га је дочекао председник државе Филипе Њуси. После војне параде и поздрава од стране деце у народним ношњама и уз учешће многих фолклорних група Папа је са својим аутомобилом отпутовао у Апостолску нунцијатуру у престоници Мапуту.

У четвртак ујутро Папа је био примљен у председничкој палати, а у наставку је водио разговоре с политичарима те земље, са дипломата и представницима цивилног друштва, пред којима је одржао први свој говор.  Поподне је започео једночасовним међурелигијским сусретом младих, када се младим људима није обратио само Папа, него и представници разних религија и конфесија.

Посетио је и катедралу у Мапуту, а предвиђен је сусрет са свештеницима и монасима, као и катихетама ове земље.  Такође ће посетити један црквени центар за незбринуту децу, где ће га још једном поздравити председник државе.

Мозамбик је прва станица на једнонедељном Папином путовању у Јужну Африку. У петак ујутро лети на Мадагаскар, а у понедељак ће учинити посету острву Маурицијусу.

Извор: Kathpress.at (с немачког Информативна служба Српске Православне Цркве)