Парастос ђенералу Михаиловићу у Горњој Слатини

Чланови Равногорског покрета из Републике Српске (РС), њих 150, присуствовало је у цркви Светог Саве у Горњој Слатини парастосу ђенералу Драгољубу Михаиловићу, који је погубљен прије 62 године.

Протојереј парохије слатинске Зоран Илић у обраћању након парастоса истакао је значај борбе за слободу и православље коју је предводио Дража Михаиловић.

"Ђенерал Дража Михаиловић је персонификација правде и истине, оданости и вјерности Богу, роду, краљу и отаџбини", рекао је прота Илић.

Он је истакао да скуп у Слатини, који су организовали су Црквена општина и Округ Посавина и Требава Равногорског покрета, показује да "још има Срба којима је слобода на првом мјесту и не би је дали ни за шта".

Након парастоса, час историје одржала је професор доктор Мирјана Влаисављевић из Бањалуке, која је истакла да је први герилац поробљене Европе Драгољуб Михаиловић стријељан 17. јула 1946.године, након срамне пресуде комунистичке власти и монтираног судског процеса.

"Мјесто погубљења и његов гроб ни до данас нису прецизно утврђени, али ђенерал Михаиловић има веома значајну улогу у новијој историји Срба", рекла је Влаисављевићева.

Извор: Епархија зворничко-тузланска и Срна