Парастос поводом Мартовског погрома Срба на Косову и Метохији

Канцеларија Епархије рашко-призренске обавештава сво свештенство, монаштво и благоверни народ наш Српски да се у понедељак 17. марта навршавају пуне четири године од оног 17. марта 2004. године, када је над нашим народом и над нашим светињама - црквама и манастирима - извршен стравични ПОГРОМ од стране шиптарских терориста и злочинаца, пред очима и у присуству међународне заједнице оличене у УНМИК-у и КФОР-у, који су били сведоци, често само неми посматрачи, онога што се дешава, без воље и жеље да заштите угрожене.

Сећајући се тих стравичних дана и догађаја, свих наших невиних жртава, убијених, пребијених или прогнаних са својих огњишта, обавештавамо вас да ће у манастиру Грачаници тога дана (17. марта) бити одржан ОПШТИ ПАРАСТОС за све пострадале на Косову и Метохији у последњем рату, а посебно у мартовском погрому. Парастос ће почети тачно у 10 сати, а служиће га Његово Преосвештенство Епископ Артемије са свештенством и монаштвом.

Овим позивамо сав наш благочестиви народ из околине да у што већем броју присуствује овој духовној и молитвеној комеморацији за пострадале нашу браћу и сестре.

Парастос ће бити одржан и при другим црквама и манастирима широм Косова и Метохије у исто време, како би наше удружене молитве изашле пред Престо Божји потпомогнуте молитвама наших славних и светих Предака, Светог Кнеза Лазара и осталих мученика и новомученика из рода нашега, те да би нам Господ указао милост своју и избавио нас од предстојећих страдања и невоља.

С благословом Божјим

Епископ рашко-призренски
и косовско-метохијски
+АРТЕМИЈЕ