Пасхално вечерње у Јагодини

Пасхално вечерње у Јагодини
Пасхално вечерње у Јагодини
Пасхално вечерње у Јагодини
Пасхално вечерње у Јагодини

      Ево дана који створи Господ, радујмо се и веселимо се у њему (Пс 118, 29)

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је, уз саслужење јагодинског свештенства и гостију из Крагујевца, Пасхално вечерње у храму Св. ап. Петра и Павла у Јагодини.

Традицијално, више од две деценије, епископи шумадијски на овај дан долазе у Јагодину како би  са верним народом овога краја поделили васкршњу радост. О тој радости Васкрсења Христовог и победу над смрћу владика Јован је говорио пожелевши верном народу срећан празник.

Овом приликом Владика је на предлог Црквене општине јагодинске при храму Св. ап. Петра и Павла одликовао градоначелника града Јагодине г. Ратка Стевановића орденом вожда Карађорђа, за љубав учињену према Српској Православној Цркви и овоме храму.

После службе вероучитељи су у порти цркве организовали избор за најлепше васкршње јаје. Сви учесници су добили награде, а они који су се по мишљењу Владике и Градоначелника истакли више од осталих добили су и посебне награде.

На крају је у порти цркве изведен културно-уметнички програм за све присутне. У програму су учествовали фрулаш Богдан Марковић, виолиниста Феђа Марковић, породица Трифуновић, деца из Школе за традицијално певање и играње при храму Св. ап. Петра и Павла и хор Св. ап. Петра и Павла.

Извор Епархија: шумадијска