Патријарх александријски код председника Јужне Африке

Грчка Православна Патријаршија Александрије и све Африке планира да уведе програм за помоћ у борби против сиде у Јужној Африци, изјавио је Патријарх Теодор за време састанка са председником земље Јакобом Зумом.

Њих двојица су се сусрели у председничкој палати у Преторији, и Патријарх Теодор је обећао да ће Патријаршија значајно допринети у обезбеђивању чисте пијаће воде погођеним групацијама људи.

Такође, Патријарх александријски и све Африке је истакао да Грци и Кипрани у Јужној Африци активно доприносе напретку и просперитету ове земље.
Са своје стране, јужноафрички премијер Џеф Редебе и други чланови владе ове земље, као и Митрополит јоханесбуршки и преторијски Дамаскин, уз њих и амбасадор Грчке и Египта у Јужној Африци били су присутни током овог важног састанка.

Патријарх Теодор је одликовао председника Зуму Великим крстом Лављег реда Св. Марка пожелевши му да га увек носи са собом. Истовремено, Патријарх га је позвао да посети Патријаршијски двор у Александрији, у Египту, што је председник Зума радо прихватио.
Извор: ОСР