Патријарх благословио почетак изградње манастира у Винчи

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј освештао је 5. септембра 2020. године крст за храм и благословио почетак изградње манастира Ваведење Пресвете Богородице у Винчи.

Манастир је стара светиња посвећена Богомајци, а њена обнова је, на иницијативу житеља Винче, под покровитељством Српске Православне Цркве и Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама.

Његовој Светости саслуживали су протојереј-ставрофор Драган Станишић, архијерејски намесник врачарско-грочански, јеромонах Стефан, вршилац дужности настојатеља манастира Сланци, ђакон Никола Мићаковић и ипођакон Владимир Јелић.

Светом чину молитвено је присуствовао директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама др Милета Радојевић. Патријарх је, обраћајући се сабранима, заблагодарио Господу и захвалио на помоћи државе и општине Гроцка чији су челници такође присуствовали богослужењу, као и верном народу на иницијативи и труду да се обнови светиња у славу Пресвете Мајке Божје у Винчи и благословио да се радови на изградњи темеља и храма наставе.

Извор: Радио Слово љубве