Патријарх Иринеј посетио манастир Мрзеницу

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј на празник Успења Пресвете Богородице присуствовао је свечаности на којој је пуштена у рад трафостаница у манастиру Мрзеници. Патријарх се лично захвалио представницима Електродистрибуције Србије на овој заиста вредној донацији која ће у многоме побољшати живот у манастиру у коме се подвизава сестринство на челу са игуманијом Катарином и јеромонах Тихон.

До сада је напајање електричном енергијом било веома слабо и недовољно, а од сада ће бити најквалитетније. Поред тога, Електродистрибуција је на прилазу манастиру и око једног дела порте поставила стубове са расветом што ће допринети већој сигурности и лепоти манастира и конака. Сада ће се и ноћу видети нови бели храм који је веома омиљен у народу.

Овој лепој, и за манастир драгоценој свечаности, присуствовали су представници Електродистрибуције Краљева и Крушевца, инжењери и монтажери који су направили трафостаницу и систем расвете, представници власти, новинари и пријатељи манастира. Његова Светост је истакао посебну захвалност г. Драгољубу Раичевићу, директору Електродистрибуције  из Крушевца, који годинама излази у сусрет потребама наше Свет Цркве. Г. Раичевић и његови сарадници из Електродистрибуције, који су направили ово вредно дело, добили су најискреније речи захвалности од Патријарха и игуманије и благослове за њихову личну срећу.

ЦО Крушевац