Патријарх Иринеј подржао рад болнице Др Лаза Лазаревић и Удружења родитеља деце оболеле од рака

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј примио је данас у Српској Патријаршији представнике Специјалне болнице за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић". Представници најстарије установе тог типа у Србији (основана одлуком Књаза Милоша 1861. године) упознали су Његову Светост са активностима и условима у којима раде на локацијама у Београду и Падинској Скели. Изразивши своју подршку и захвалност гостима, Патријарх Иринеј је подсетио да је заједнички циљ Цркве и здравствених установа борба за здравље сваког човека.

Патријарх Иринеј уприличио је данас пријем и за представнике Националног удружења родитеља деце оболеле од рака. Представници НУРДОР-а изразили су захвалност Патријарху српском на подршци хуманитарној Ускршњој акцији за децу оболелу од рака. Поред Патријарха Иринеја, ову акцију подржали су Скупштина града Београда, Републички завод за здравствено осигурање, представници амбасада и бројних компанија који су уплатили донацију за пројекат реконструкције родитељске куће Докторова кућа.

Његова Светост је овом приликом дао свој лични прилог пројекту Докторова кућа. Благословивши рад Националног удружења родитеља деце оболеле од рака, Патријарх Иринеј је пожелео да, уз Божију помоћ и помоћ људи добре воље, пројекат буде завршен у планираном року ради ведрије будућности најмлађих и њихових родитеља.

Данашњим пријемима присуствовао је и Његово Преосвештенство викарни Епископ хвостански Г. Атанасије.