Патријарх јерусалимски посетио Рамалу

 Увече у петак, 28. марта 2014. г., Његово Блаженство Патријарх јерусалимски Теофил служио је молебан Пресветој Богородици у цркви Преображења Господњег у арапској православној парохији у Рамали, на територији Палестинске Аутономије.

У овом великом граду Патријаршија се стара о заједници која обухвата око седам хиљада верника. Поглавар заједнице је отац Светога Гроба архимандрит Галагтион, коме помаже о. Јаков.

Патријарха Теофила су топло дочекали игуман, архимандрит Галактион, о. Јаков, чланови Црвеног одбора и верници, пре него што је започео служење молебана Пресветој Богородици. Патријарху су саслуживали патријаршијски изасланик Митрополит капитолијски Исихије, главни генерални секретар Архиепископ константински Аристарх и други.

Појац о. Јусуф Ил-Фар појао је канон Јосифа Химнописца. После тога, у част овог појца и његовог доприноса и његове службе Цркви, Патријарх јерусалимски му је уручио Орден Светог Гроба.

Током своје посете Његово Блаженство је упознат и са проблемима са којима се суочава православна заједница у Рамали. Овим поводом је Патријарх Теофило даривао десет хиљада евра Студентском фонду ове заједнице.

Извор: Јерусалимска Патријаршија