Патријарх Кирил честитао председнику Путину Дан бранилаца отаџбине

Дана 23. фебруара 2016. године Његова Светост Патријарх московски и све Русије г. Кирил честитао је председнику Руске Федерације В.В. Путину Дан бранилаца отаџбине:

Његовој Еминенцији Владимиру Владимировичу Путину, председнику Руске Федерације

Ваша Еминенцијо, многопоштовани Владимире Владимировичу! Срдачно Вам честитам Дан бранилаца отаџбине. Вишевековна историја наше земље је богата истакнутим примерима војних врлина и части, подвига и јунаштва. Штитећи домовину „од напада туђинаца и међусобица“ владари државе, војсковође и војници увек су храбро бранили рођену земљу, а то значи и традиционалне духовно-моралне вредности народа. Дана 23. фебруара поштујемо пале за слободу и независност наше отаџбине, одајемо почаст њиховом пожртвованом подвигу и уједно указујемо част онима који данас служе у војсци.

Данас, у тешко време за Русију, пред свима нама се поставља изузетно важан задатак – да сачувамо и умножимо богато духовно, културно и материјално наслеђе наших предака који су дали животе „за другове своје“ (Јн. 15: 13) и стекли бесмртну ратну славу.

Убеђен сам у то да ће плодна сарадња Руске Православне Цркве, државе и друштвених институција усмерена на морално-духовно и патриотско васпитање генерације која расте, на утврђивање у свести суграђана традиционалних вредносних оријентира, представљати залог нових значајних подухвата, мирне и срећне будућности нашег народа.

Примите жеље за добро здравље, изобилну помоћ Божију и успех у Вашем веома тешком и одговорном служењу на високој дужности председника и врховног главног команданта Оружаних снага Руске Федерације.

С дубоким и искреним поштовањем,

+Кирил, Патријарх московски и све Русије

Извор: Православие.ру