Патријарх Кирил осветиће васкршњи колач и десет хиљада јаја

На Велику суботу, 15. априла 2017. године, представници Омладинског одељења Московске градске епархије, чланови покрета Православних добровољаца, добровољци Фонда храна Рус, као и најмлађи учесници акције Корпа љубазности, поднеће ради освећења Његовој Светости Патријарху московском и све Русије Кирилу огроман колач и десет хиљада ускршњих јаја. Колач ће бити умешен из седам делова. Њега ће довести у храм Христа Спаситеља, а затим, уз учешће православних добровољаца саставиће се колач, украсиће се и припремити за освећење, које ће се одржати на крају службе у Саборном храму. Колач ће тежити око 1.500 килограма.

Следећег дана, 16. априла 2017. године, освећени колач могу пробати сви који пожеле. Гошћење ће се провести на тргу испред катедрале на крају ускршње представе коју ће извести православна омладина под руководством Одељења за младе Московске епархије.

Припадници акције Корпа љубазности и волонтери Фонда хранее прикупили су  десет хиљада ускршњих јаја, која су осликала деца из домова и других дечјих установа Москве и Московске области. Акцији бојења јаја за Васкрс од 1. до 14. априла присуствовало је више од хиљаду деце. Након освећења, волонтери Фондације ће разделити васкршња јаја учесницима богослужења у катедрали Христа Спаситеља, као и гостима Пасхалног фестивала у парку Соколники.

Извор: Патриархиа.ру (превод Информативна служба СПЦ)