Патријарх Кирил посетиће Француску и Швајцарску од 4. до 7. децембра 2016.

Патријарх московски и све Русије Кирил учиниће архипастирску посету Епархији корсунској Руске Православе Цркве у Француској и Швајцарској, сопштила је агенција РИА Новости према подацима патријарашке прес службе.

„Од 4. до 7. децембра обавиће се архипастирска посета Његове Светости Патријарха московског и све Русије Господина Кирила у Републици Француској и Швајцарској Конфедерацији,“ изјавио је саговорник новинске агенције.

Секретар за односе с медијима Патријарха, свештеник Александар Волков је прецизирао за РИА Новости да ће 4. децембра Предстојатељ Руске Православне Цркве осветити храм Свете Тројице у Православном духовно-културном центру у Паризу. – Седмог децембра Патријарх ће началствовати прославом 80-годишњице оснивања Воскресењске парохије у Цириху, изјавио је Волков.

Инострана путовања Предстојатеља  Руске Православне Цркве одвијају се у условима компликованих, у последње време, односа Руске Федерације са неким западним државама. Претходно, од 15. до 18. октобра, Патријарх је посетио Велику Британију – Епархију сурошку Руске Православне Цркве.

Храмове и манастире на територији Француске, Шпаније, Швајцарске и Португала обједињује Епархија корсунска Руске Православне Цркве. Главни катедрални храм, посвећен празнику Света Три Јерарха, налази се у Паризу. Епархија је основана 5. јануара 1960. године у оквиру Западноевропског егзархата Руске Православне Цркве.

превод: ђакон А. Прашчевић

Извор: РИА Новости