Патријарх Крил упутио Васкршњу посланицу

У Васкршњој посланици Свјатјејшег Патријарха московског и све Русије g. Кирила, поред догматског дела о значају Васкрсења Христовог за сваког хришћанина и све човечанство уопште, каже се и следеће:

-Данас Христос поново зове све нас на гозбу вере, на гозбу Царства, позива нас да кушамо од плодова Његове жртве помирења, да пијемо воду која води у живот вечни (Јован 4,14). Међутим, наше јединство са Богом не може се свести само на учешће у богослужењу или лично молитвено ревновање. Оно се мора у потпуности одражавати у свим видовима нашег живота. Не можемо се задовољити безбрижним празновањем кад знамо да постоји велики број људи који нису нашли радост живота у Богу, који пате, тугују, усамљени су, маргинализовани или их муче болести. Наша света дужност је да водимо рачуна о томе да се име Христово прославља свуда, тако да људи, видевши добра дела учињена на славу Божју, пришли православној вери и обратили своја срца Оцу небеском.

-Нажалост, зла људске воље и искушење ђавоља и даље делују у свету. Но, малодушност не би требало да има места у нашој души, јер, и поред свих невоља, несрећа, сукоба и противречности, знамо да је Господ надвладао свет (Јован 16,33), Он је победио грех и смрт. И зато имамо смелост да сведочимо речју и делом о благодати која нам је дата општењем са Спаситељем благодарећи његовом пребивању у Цркви. Будимо усрдни у вршењу јеванђељских заповести како би и ближњи и даљни, држећи се нашег примера, желели да заједничаре у светковању вере и богатству благодати коју Бог шаље свима његовим верним чадима, поручује патријарх Кирил.

Извор: Патриархиа.ру (превод Информативна служба СПЦ)