Патријарх српски г. Иринеј - година друга

У заједничком подухвату највећих српских издавача (Српске Православне Цркве, Службеног гласника и Завода за уџбенике) из штампе је изашла капитална монографија Патријарх српски г. Иринеј - година друга.

Богато илустрована, уз уводно слово Епископа ремезијанског Андреја, монографија приказује животопис Патријарха српског Иринеја и све активности Његове Светости  током 2011. године.

Луксузно опремљена монографија на садржи исцрпне извештаје са наречења и хиротонија Преосвећене господе Епископа крушевачког Давида, нишког Јована, липљанског Јована и ремезијанског Андреја. Кроз рубрике У служби Богу, Гостољубље, Благословен који долази у име Господње и У служби роду нижу се Патријархове активности у Архиепископији београдско-карловачкој и Епархији нишкој, његови званични сусрети у Патријаршији српској, канонске посете Епархијама наше помосене Цркве, ако и многобројна Патријархова учешћа у културном и јавном животу наше Отаџбине. Посебно место у монографији дато је Патријарховој посети Цариградској патријаршији.

Монографију коју је приредио Ненад Стиковић, модератор званичне интренет презентације Српске Православне Цркве, уредили су Радован Биговић, Милољуб Албијанић, Слободан Гавриловић и протојереј-ставрофор Стојадин Павловић. Дизајн и техничко уређење дело су Горана Ратковића, а фотогарфије ђакона Драгана Танасијевића.