Патријарх српски г. Иринеј посетио Православни институт на Лудвиг-Максимилијанс универзитету у Минхену

У среду, 4. децембра 2013 године, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј био је срдачно примљен од стране професора и студената Православног института у Минхену.

Студенти Православног института су поздравили Патријарха српског г. Иринеја са црквеном химном. Потпредседник Лудвиг Максимилијанс универзитетa у Минхену (ЛМУ) проф. др Мартин Вирсинг у свом срдачном поздраву истакао је значајан допринос православног богословља на овом знаменитом Универзитету. И професори Атанасије Влетсис (преседник Заједничке комисије Православног института), Франц Ксавер Бишоф (декан Католичког богословног факултета), и Гинтер Венц (представник Центра за екуменска истраживања Евангелистичког богословског факултета) су такође срдачно поздравили Српског Патријарха и нагласили аспекте њихове екуменска сарадње са Православним институтом у Минхену. Испред студената и доктораданта Православног института патријарха Иринеја су поздравили г. Јован Стојановић и г. Ненад Савковић.

Патријарховој посети Православном институту присуствовали су и Архиепископ берлинско-германски г. Марко из Руске Православне Заграничне Цркве, Епископ брашувски г. Софијан из Румунске православне митрополије у Немачкој, протојереј Апостолос Маламоусис из Грчке православне метрополије у Немачкој. Међу присутнима био је и оснивач Православног института у Минхену, проф. др Теодор Николаоу. Поред свештенства Руске, Румунске и Грчке Православне Цркаве, свечаном сусрету су присуствовали протојереји-ставрофори Милан Пејић и Слободан Милуновић; протојереј Маринко Рајак и протођакони Зоран Андрић и Дамјан Божић.

Атмосфера током састанка била је веома топла, гостољубива и пријатељска у целини. Српска студенткиња Милка Мусовић дала је велики допринос као преводитељка.

Изовр: Епархија средњоевропска