Патријарх српски Иринеј у посети Епархији западноамеричкој

Са великом радошћу обавештавамо све вернике Епархије западноамеричке, богољубиво свештенство, преподобно монаштво наше Цркве и све наше сународнике, да ће Свјатјејши Патријарх српски Господин Иринеј, о Ваведењу, у Недељу 4. децембра 2011. године, посетити нашу Парохију Светога Саве у Финиксу, Аризона, и том приликом служити Свету Архијерејску Литургију у истом храму.

Нашем благочестивом народу Патријарашка посета и председавање Светим евхаристијским Сабрањем доноси изобиље духовних благослова, а то је прилика коју не смемо пропустити.

Његова Светост Патријарх ће у Финикс стићи у суботу поподне, летом из Чикага, заједно за Његовим Преосвештенством Епископом новограчаничким Г. Лонгином, а у пратњи ђакона Николаја Костура. Биће организован специјалан дочек на аеродрому. Током боравка у нашој Епархији, Патријарх ће посетити грчки Манастир Светог Антонија и српски манастир Светога Пајсија (у Аризони).

Позивамо све вас да дођете у Финикс како бисмо нашим присуством, пажњом и љубаву дочекали Српскога Патријарха како и приличи, у овај значајан дан и Празник за све нас у Западној Америци.

ДОБРО ДОШЛИ У ФИНИКС 3. и 4. ДЕЦЕМБРА 2011!

Из Епархије западноамеричке

Извор: www.westsrbdio.org