Патријархова добродошлица руском премијеру

Уважени Господине Председниче,

Имамо велику част и задовољство да Вас у име све пуноће Српске Православне Цркве и своје лично поздравимо на дверима нашег заветног Храма Светога Саве, кога српски православни народ гради у знак захвалности за сва добра која је Господ преко Њега даровао Српској Цркви и Српском православном народу.

Храм је почео да се гради непосредно пред почетак Другог светског рата. Ратне и поратне прилике зауставиле су градњу, све до 1986. године када је иста настављена. У грађевинском смислу Храм се приводи крају. Остаје нам мозаичко исликавање истог, јер по мишљењу стручњака у обзир долази само техника мозака.

За ту врсту осликавања потребна су нам велика финансијска средстава, која је у садашњим економским приликама Српске Цркве и народа тешко обезбедити.

Наду за помоћ ове врсте очекујемо од Господа и наших верних пријатеља у које наравно, првенствено убрајамо Вас и благочестиви православни народ Руски.

Ваша посета Републици Србији, Нашој Цркви, посебно овом Светом Храму представља велики догађај и он ће ући и историју овог Храма.

Добро нам дошли, уважени Господине Председниче Владе Руске Федерације!