Павловдан у Херцеговини

Павловдан у Херцеговини
Павловдан у Херцеговини
Павловдан у Херцеговини
Павловдан у Херцеговини

На Павлодба, 13. јула 2015. године, у Петропавловом манастиру служено је вечерње и света Литургија у Павловој пећини уз присуство многобројних вјерника, посебно дјеце. Вечерњу службу служили су отац Вељко и јеромонах Димитрије, а свету Литургију отац Бенедикт из манастира Подмаина и отац Никола.

Сабор Светих дванаест апостола - Павловдан, свечано је прослављен и ове године у селу Симијова надомак Билеће. Мјештани овога села, од којих је било и оних који живе и ван граница наше земље, дошли су овога дана да узму ућешча у литургијској прослави празника посвећеног Светим апостолима. Свету Литургију у храму Светих врача и бесребреника Козме и Дамјана служио је парох овога села, свештеник Драго Цвијановић који се током службе обратио сабраном народу. Он је указао на велику жртву и труд који су поднијели Свети Апостоли, али и на награду коју су добили и вјечно царство које су наслиједили.

Прослављајући Павловдан православни хришћани Опличића окупили су се у парохијском дому, поред храма Покрова Пресвете Богородице, који је у обнови. Свету Литургију са вјерним народом служили су мјесни парох, презвитер Бранимир Боровчанин и презвитер Небојша Радић, парох бјелопољски.

Извор: eparhija-zahumskohercegovacka.com