Пет година Кампа Дејан Бодирога

Поводом одржавања петог по реду Дејан Бодирога кошаркашког кампа, синоћ је на теренима Спортског комплекса „Срђан Алексић" у Бреговима приређена пригодна музичко-спортска свечаност, којом је озваничен рад овогодишње љетне школе кошарке у Требињу.

Учеснике кампа, бројне представнике јавног живота општине, регије, РС и шире, познате спортисте, госте и многобројне грађане Требиња, у име организатора, поздравио је филмски глумац и режисер Никола Пејаковић.

„Драго ми је да су многи препознали идеју и помажу рад овог кампа и надам се да ће се све више људи укључивати у његово јачање, што ће допринијети да читава Херцеговина буде препозната као мјесто спорта и талената. Овај камп показује какве резултате може постићи једна искрена и чиста идеја, јер када видимо ову дјецу, видимо у ствари будућност", рекао је Никола Пејаковић на синошњој свечаности.

Љетна школа кошарке у Требињу, чији је овогодишњи слоган - Буди бољи овог љета, почела је са радом 29. јуна и траје до 23. јула. У три смјене, од по осам дана, окупила је преко 300 талентованих младих кошаркаша из двадесетак земаља Европе и свијета.

Кошаркашки камп у Требињу и ове године привукао је звучна имена из кошаркашког спорта.

Уз легендарног Дејана Бодирогу, на теренима у Бреговима могли су се видјети Душана Кецмана, Сашу Обрадовића и познатог кошаркашког репрезентативца Турске Ибрахима Кутлаја.

Ево и неких оцјена кампа.

Професор Миливоје Каралејић, стручни руководилац кампа: „Овдје сам пету годину за редом. Као и претходне четири, и ове године смо направили добар посао. Ако будемо функционисали као до сада вјерујем да ће камп још дуго, дуго година бити у Требињу. Показатељ рада кампа јесте податак да много дјечака и дјевојчица и више година долази на камп. То сасвим јасно каже да су задовољни оним што су научили у кампу, али и гостопримством Требиња."

Саша Обрадовић, кошаркашки репрезентативац: „Задовољство ми је да сам понову у Требињу. И сваке године понесем лепе успомене из Требиња. Камп из године у годину постаје квалитетнији. Драго ми је да сам имао прилику да своје искуство поделим младим талентима и помегнем у неким стручним стварима."

Ибрахим Кутлај, бивши репрезентативац Турске: „Престао сам да активно играм, али сам још у кошарци. Сада сам окренут младим талентима који желе да постану кошаркаши. Посјећујем многе кампове као овај у Требињу. Импресионирам сам организацијом кампа, а у Требињу остајем неколико дана."

Дејан Бодирога: „Пресрећан сам јер је камп у ових пет година увелико заживео. Захваљујем свима који су га подржали. Задовољан сам радом тренерског тима, а сигуран сам да су то и млади кошаркаши. Потврда тога је 60 младих из Лондона и многи који се кампу ваћају више година. Камп је велика ствар и за Требиње и за Херцеговину."

Владика Григорије: „Овај камп је велики дар за све нас и то може да буде примјер и другима. Важно је да су сва дјеца у овом кампу здрава и задовољна."

У програму вечери наступили су хорови „Свети Васили Острошки и Тврдошки" и „Света Анастасија Српска", етно група „Захумље", те вокални солисти Милица Радић и Сара Хамовић и Плесна група „МАРИС".

Свечаност званичног отварања кампа завршена је ревијалном кошаркашком утакмицом између екипа Требиња и „Остатка свијета", односно селекције кампа.

Преузето са www.trebinje.rs.ba

Извор: Епархија захумско-херцеговачка