Петрињски градоначелник честитао Божић православним верницима

 Петрињски градоначелник честитао Божић православним верницима
 Петрињски градоначелник честитао Божић православним верницима
 Петрињски градоначелник честитао Божић православним верницима
 Петрињски градоначелник честитао Божић православним верницима

Петрињски градоначелник и саборски заступник г. Даринко Думбовић примио је у својој канцеларији петрињског пароха протојереја Сашу Умићевића како би њему и верницима који Божић славе по јулијанском календару честитао празник. Градоначелник је пароху тим поводом даровао пригодне сувенире и нову богослужбену одежду.

-Мир Божји, Христос се роди! Од срца сам вас примио и желим вас на неки начин даривати. Желим да се дарујемо не само материјално него и лепим речима, свим оним што имамо као, пре свега људи који смо изабрани, с различитих позиција, али у сваком случају са заједничким интересом за људе који овде живе. Знамо шта смо у задњих двадесет и нешто година проживели и да је тим тежа наша порука и мисија свега онога што људима морамо рећи, код свега онога што људи очекују од вас као пароха и мене као градоначелника, рекао је градоначелник Думбовић.

Истакнуо је како је између Града и Парохије успостављена добра сарадња која је била видљива и на обнови парохијске зграде, додавши како је упознат и са потребом Парохије за проширењем простора. -Ја као човек никада нисам стварао разлике. Сматрам да животни стандард мора бити једнако доступан свим грађанима. Вама и верницима који славе Божић по јулијанском календару од срца честитам и желим све најбоље, да га проведете у благостању и љубави и уз све оно што породица има, шаљући поруку да су та два Божића и тих 14 дана разлике, у хришћанству једна прича. У граду Петрињи мислим да имамо врло добру сарадњу, да на самом терену немамо никаквих проблема и да ту сарадњу треба још само проширивати. Ту смо због грађана, ја због свих грађана, ви због верника. Ту сарадњу требамо наставити  даље. То је порука коју треба дати кроз Божић. Добра је ствар да се дружимо, да једни другима честитамо, да држимо до вере и да држимо до различитости. По мени то може бити само велико богатство, а не мана на овим просторима, рекао је приликом сусрета петрињски градоначелник, најавивши потпору Града Парохији у обнови девастираних црквених објеката.

Саша Умићевић који је у Петрињи парох три и по године, захвалио је на пријему и на новој одежди, изразивши наду како ће је оденути већ за предстојећи Божић: -Захваљујем Вам се на пријему, као и на овом дивном дару - одежди која ће обогатити нашу скромну ризницу, рекао је протојереј Саша Умићевић и додао: -Налазимо се у периоду даривања, али то даривање би требало бити заступљено током читаве године, због чега би требало развијати свест о хуманости, поготово према онима који су старији, болесни, немоћни и од ближњих заборављени.

Додао је како парохија уз помоћ својих парохијана, развија харитативну делатност како би се нашла при руци онима којима је помоћ заиста потребна, због чега се и Град Петриња укључио у божићну хуманитарну акцију донирајући 20 пакета једнократне помоћи. -Желим да година која је пред нама донесе пуно љубави, мира, разумевања, слоге а пре свега пуно хуманости према онима којима смо потребни, остајући у нади да ће се наша сарадња наставити и у будућности на општу корист свих нас који живимо у Петрињи и на подручју града Петриње, рекао је на крају сусрета петрињски парох протојереј Саша Умићевић.

протојереј Саша Умићевић

Извор: Епархија горњокарловачка