Петровдан у Звечану

Петровдан у Звечану
Петровдан у Звечану
Петровдан у Звечану
Петровдан у Звечану

Епископ рашко-призренски Теодосије је на Петровдан служио св. Литургију у храму Св. Георгија у Звечану уз саслужење свештенства Архијерејског намесништва митровичког. После Литургије Владика је присуствовао свечаној седници Скупштине Општине Звечан, на којој је у име Епархије од председника Општине др Драгише Миловића примио захвалницу Општине.

Након Св. Литургије Владика Теодосије је, заједно са архијерејским намесником митровичким протојерејем-ставрофором Милијом Арсовићем, посетио цркву Св. Петке у изградњи у Сувом долу код Митровице, и  заказао дан освећења храма - 1. септембар ове године. У наставку је Владика посетио цркву у Бановом долу код Звечана посвећену Св. Константину и Јелени; планирано је да буде освећена 29. септембра.

У селу Вуча, Општина Лепосавић, Владика је освештао крст на новоподигнутом храму Св. Тројице и поручио да ће црква бити освећена 29. септембра. На крају посете Архијерејском намесништву митровичком Владика Теодосије је коначно посетио село Каменицу, Општина Лепосавић, где је освештао крст на новоподигнутом храму Св. Константина и Јелене.

Извор: Епархија рашко-призренска