Петровдан у манастиру Бођани

 Петровдан у манастиру Бођани
 Петровдан у манастиру Бођани
 Петровдан у манастиру Бођани
 Петровдан у манастиру Бођани

На празник Светих првоврховних апостола Петра и Павла, 29. јуна/12. јула 2018. године, свету Литургију у Световаведењској обитељи манастира у Бођанима служио је Епископ новосадски и бачки г. Иринеј, уз саслужење Епископа мохачког г. Исихија.

Саслуживали су и архијерејски намесник бачкопаланачки протонамесник Бране Миловац и архијерејски намесник жабаљски протонамесник Миладин Бокорац, презвитер Синиша Тривић и новосадски ђакони, уз појање братства Светоархангелске обитељи манастира Ковиља и братије бођанског манастира.

Владика Иринеј је након прочитаног јеванђелског одељка, у својој проповеди, тумачећи појам врховних апостола, истакао: -Он не значи да су они били нешто изнад других, или изнад било кога у Цркви Христовој, али значи да су имали огромну, беспримерну ревност у вршењу своје апостолске службе, при чему првенство ни у ком случају не означава нашу људску амбицију да владамо једни над другима, ... да гледајући себе као прве у коначној линији видимо само себе, а друге и не видимо. Епископ Иринеј је такође нагласио  да је служба првенства у ствари крст, а не неко преимућство, као што је Христос Онај Који првенствује у свему, али је Себе понизио до смрти на крсту.

Извор: Епархија бачка