Почела градња духовног центра у Вођеници

У родном селу Владике бихаћко-петровачког Г. Хризостома, Вођеници, почела градња Духовног центра на темљељима порушеног парохијског дома. Већ годинама Владика планира ово велико и историјско дјело са циљем да послужи духовној обнови Вођенице, која, Богу хвала, прије само двије године доби обновљени храм и прекрасно уређену порту.

Управо ових дана приводе се крају припреме за обиљежавање друге годишњице освећења Цркве. Овим поводом у суботу и недјељу, 29. и 30. августа 2009. године, биће одржан Сабор Вођенчана, Брестовчана и Скакавчана. Поводом овог јубилеја Епископ Хрозостом ће благословити двије нове чесме у порти цркве; споменик погинулим борцима и цивилним жртвама рата; и темеље духовног центра. Послије освећења споменика погинулим борцима и цивилним жртвама рата служиће се заједнички помен свим погинулим и упокојеним.

Осим позива за овај велики и историјски догађај упућујемо апел за помоћ изградњи Духовног центра, који ће поред библиотеке и сале за народ имати и гостопримник, односно конак за оне који намјерно пожеле да кратко вријеме проведу у нетакнутој природи овог предивног Подгрмечја.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка