Почетак Нове правне године

10. фебруара, у грчкој саборној цркви Благовештења Пресвете Богородице, под покровитељством Сталне Конференције Канонских Православних Цракава (SCOCA) одслужена је доксологија у част почетка Нове правне године. Овим су правници Новог Јужног Велса молитвено затражили благослов одозго, од самога Бога и Судије, за добар и успешан рад.

Молитвеном скупу који је предводио архиепископ Стилијанос су присуствовали угледни људи из стручне и обичне јавности као и врховни судија Џејмс Џејкоб Шпигелман. Судије, адвокати и правници свих нивоа и рангова окупили су се, већ традиционално, по 28. пут, у Православној цркви како би од председатеља СКОК-е архиепископа Стилијаноса, чули мудру, а опет по свему од овог света другачију реч Цркве. Архиепископ је, у овом тренутку великих финансијских и сваких других криза, подсетио на њено изворно значење. Криза у изворном грчком облику и хришћанском схватању не значи страх, стрепњу и неизвесност пред проблемом или великим и недостижним Богом који кажњава за преступе. Криза, пре свега значи суд и то праведни суд као радосно ишчекивање Бога љубави који нам долази у сусрет да нам пројави љубав, а не да нас казни.

На скупу је у већ други пут учествовао и Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски господин Иринеј. Владици су, као и много пута до сада, указане велике почасти те је веома добро примљен, угошћен и срдачно дочекан од православнe браће. Овај израз поштовања према нашем Епископу знак је љубави према целом српском народу који је и синоћ био престављен адвокатима и правницима из нашег рода.

Извор: Епархија аустралиско-новозеландска