Почетак нове школске године у Епархији источноамеричкој

Свим црквено-школским општинама, Парохијским администрацијама, родитељима и наставницима Црквених и српских школа, и фолклорних група Епархије источноамеричке Српске Православне Цркве

Драги у васкрслом Господу, следујући добрим обичајима наше Свете Православне Цркве, и ову школску 2017/2018 годину почећемо молепствијем за почетак школског рада, када ће се широм наше Епархије обавити упис деце у црквене и српске школе, као и упис фолклорних група. Истинска жеља Епархије источноамеричке је да тај дан у нашој Епархији буде обележен саборно и то у другу недељу септембра. У тај дан једнодушно бисмо се молили Господу да пошаље на нашу децу духа мудрости и разума али и да просвети срца њихова за усвајање поуке добрих наука.

Благословом Његовог Преосвештенства, Епископа источноамеричког Г. Иринеја, Оделење за Црквену Просвету је саставило текст молепствија на српском и енглеском језику, који овом приликом шаљемо свим нашим црквено-школским општинама на употребу.

Нека Господ Бог, који је све разумно створио, благослови почетак ове школске године како бисмо са свима светима могли разумети шта је и ширина и дужина, и дубина и висина, и познати љубав Христову која превазилази разум (Еф. 4, 17-19). Нека је благословено на многа и блага љета!

ђакон Јован Аничић, Ph.D
директор Оделења за црквену просвету

Извор: Источноамеричка епархија